eTiming og sprint renn

Sprintrenn langrenn / sykkel

eTiming har støtte for sprintrenn langrenn og sykkel.  De vanligste formene for oppsett til NSF og NCF kan kjøres med automatikk.

Prolog

Prolog kjøres som ordinær konkurranse med seeding av deltagere, trekking av startliste og tidtaking. Det kan fint kjøres gruppevis, Dvs at noen klasser gjør seg ferdig med prolog og alle finaler før neste bolk med klasser starter.
Under trekning styrer du dette ved å sette ny starttid på første klasse i hver bolk.

Heat

Når prologen er ferdig for en klasse velger du Resultat>Sprintrenn i menyen,

Velg hvilke klasser som skal oppdateres.
Velg hvilken type sprintrenn du har: Normalt setter du NSF Standard. Da vil heatene fordeles etter antall i prologen. Eks kun 6 deltagere = rett til finale, 12- to semifinaler,
Velg også om du skal ha tidtaking i heatene og om du skal ha B finale.

Klikk så Hent fra Prolog. Data overføres til sprintbildet og du kan skrive ut startliste for neste nivå.

Når du gjør dette fjernes resultatene fra løperbildet, det settes heat og det klargjøres for neste nivå.

I heatene kjører du tidtaking som før, bruk speakerbildet for sprint til å bytte rekkefølge på deltagerne, samt markere at resultatene er offisielle.

Når alle heat i en klasse er ferdig, skriver du ut heatresultat fra ikonene nederst i skjermen og starter Sprintbildet igjen.

Du kan nå overføre neste nivå. Eks kvartfinale til semifinale.

Merk: Med tidtaking i heatene menes det at det tas tid fra startskudd til målgang, og at tiden er avgjørende for hvem som går videre til neste nivå.
Når du kjører tidtaking slik, må alle være i mål før neste heat starter. Du bør uansett ta tiden i mål på deltagerne og bruke det som rangering.

Startskudd

Ved tidtaking i heat og Lucky loosers må startskuddet tas inn. I tidtakervinduet må du merke av for at starten er per Heat, og ikke normal startgrind.
Husk å ha backup til startskuddet også.

Starttider

Det er mulig å sette  starttider på heatene, og som da vises på startlister, men det anbefales normalt å ikke gjøre det, men lage en tentativ startliste for heatene og henge opp og bruke som kjøreplan.
Faste starttider kan gi problemer for tidtaingen, spesielt om man starter for tidlig.

 Speakerskjerm Sprint

etiming_speakersljermsprint

For å rette rekkefølge/tider må du velge fil>Muligjør endringer.

Nederst i skjermen vises de beste tidene på de som er utslått. Ved Lucky loosers er det de to øverste som går videre til neste nivå.